Son dakika haberi Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem


 AFAD yapılan açıklamada Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'dde 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk TV'de "Uzun aralıklarla binlerce yılda bir deprem üretiyor. Burada büyük bir deprem olma olasılığı düşük" dedi


AFAD'dan yapılan açıklamada saat 13.27'de meydana gelen deprem yerin 7 km derinliğinde oluştu. Kandilli Rasathanesi'nden depremin büyüklüğü 5.2 olarak duyuruldu.


Deprem çevre illerden de hissedildi.


AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" bilgisini paylaştı. 

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Deprem bölgesinden çocuklarla birlikteyken gerçekleşti. 6 Şubat'taki depremde orta ve ağır hasarlı binalar mühürlendi. Vatandaşların bu binalardan uzak durması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


PROF. TÜYSÜZ: BÜYÜK BİR DEPREM OLMA OLASILIĞI DÜŞÜK

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk TV'de Niğde depremine ilişkin şunları söyledi:


Bor bölgesi daha önce de en büyük deprem olarak 5.1 olarak deprem üretti. Arkasından artçılar gelmişti. Bu bölgenin Tuz Gölü fay sistemi üzerinde olduğunu biliyoruz. O fay birkaç bin yıldır deprem üretmediğini, gelecekte de deprem üretmesini beklemiyoruz. Deprem tekrarlama aralıklarını bilmiyoruz. 5.3'ün arkasında 4.5'a varan artçıların olması doğaldır.


Tuz Gölü fay sistemi 7'nin üzerinde deprem üretebilir. Ancak yavaş bir fay. Uzun aralıklarla binlerce yılda bir deprem üretiyor. Burada büyük bir deprem olma olasılığı düşük.


Bu gayet doğal. 7.7 ve 7.6 iki büyük deprem yaşadık. Anadolu'nun belli kesimi 3 ila 7 metre güneybatıya doğru hareket etti. Bu hareket sönümlenene kadar başka depremleri görmemiz doğal karşılamak gerekiyor. Türkiye'nin başka yerlerinde bu tür depremleri yaşayacağız.

Daha yeni Daha eski